Известие

Collapse
No announcement yet.

Дибитомер-почистване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дибитомер-почистване

Искам да питам, верно ли дебитомера се сваля и се мие с топла-гореща вода на чешмата. Усещам, че колата има спад между 1000 и 2000 оборота и незнам дали е от вариатора щото той е за смяна или от дибитомера казаха, ми че бил замръсен и да го измия на чешмата. да не му стане нещо ми е въпроса и с миенето ще тръгне ли колата
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Не става приятел.
    За съжаление ще трябва да си купиш нов. Оргиналните излизат солено, но китайските са по 130-140лв.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Стига ле дебитомера ми е хубав ти знаеш ли че колата върви като откачена съботата ходихме на писта Калояново и по пътя дигнахме 190 км и колата ревеше за още, а аз знам че ако проблема е в дебитомера колата неще да върви изобщо. Само тея 1000-2000 оборота са малко мудни не е ли възможно да е от вариатор, щото и след 2000 оборота спира да трака.
      А дебитомера ако го промия с вода ще се приебе ли
      landikar
      Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Ако дебитомера е брецакан, колата ти ще гори много, но и ще върви много. Повече, отколкото с нормален дебитомер. Видях го с очите си още като си взех моята кола. Затова може да ти се стори че ще върви малко по-спъната, като го смениш. А и 190 не е проблем за тази кола.

Относно миенето с вода - немога да те посъветвам, за да не преебеш нещо заради мен.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Виж тва не го знаех аз си мислих, че колата неще да вървиако е преебан тея дни трябва да си засича расхода да видим
          А това да го промия с гореща вода ми го каза това момче което бачка в Александър ауто, вика сигорно ти е зацапан промий го и всичко щяло да е Ок И да не е чи намокри го и после дибитометарче да си купувам от него, знам ли го къв е
          landikar

Comment

Тано, промий го с бензин, не с вода.
            Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo
              И после го остави в саламура за 1 нощ....и после го забърши с вълнен парцал.И после ако са ти останали сили от глупости отиди и си купи нов за 350лв.
              PS:Колата като и е прецакан дебитомера не върви повече...гори повече,количеството бензин/въздух не е заложеното,комютъра се бърка от грешно изпратената информация и става една боза.Нищо повече
              GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

утре ще ти пратя номера на заменяем BOSH за ГТВ 2.0-350лв.Аз карам с такъв и нямам проблеми.Оригиналният за модела е 630лв.За твоята не знам.Слагаш,пробваш и това е...
                GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Тва за саламурата ми хареса... И аз ша пробвам, че и моита се дави нещо...
                  Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
                  Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
                  Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Първоначално публикувано от glavnia
                    Тва за саламурата ми хареса... И аз ша пробвам, че и моита се дави нещо...
                    Ако не стане със саламура, пробвай с марината ... после сол на вкус, куриандър, две щипки джинджифил .... и ако не е вкусно - го изхвърли в коша

Пробвай се на диагностика, най-вероятно е заминал д..ра, по принцип изкарват около 150К км. Твоя на колко е ?

Comment

Re: Дибитомер-почистване

Първоначално публикувано от TaNo
                      Искам да питам, верно ли дебитомера се сваля и се мие с топла-гореща вода на чешмата. Усещам, че колата има спад между 1000 и 2000 оборота и незнам дали е от вариатора щото той е за смяна или от дибитомера казаха, ми че бил замръсен и да го измия на чешмата. да не му стане нещо ми е въпроса и с миенето ще тръгне ли колата
                      Никаква вода пробвай с търсачката има няколко теми по този въпрос. Почистването става с помоща на спрей който след напръскване се изпарява без остатък, ако го миеш с бензин няма да стане след изпаряване бензина оставя мазна следа.
                      Но по хубаво от нов дебитомер няма
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Skoklev
                        Първоначално публикувано от DanewRomeo
                        И после го остави в саламура за 1 нощ....и после го забърши с вълнен парцал.И после ако са ти останали сили от глупости отиди и си купи нов за 350лв.
                        PS:Колата като и е прецакан дебитомера не върви повече...гори повече,количеството бензин/въздух не е заложеното,комютъра се бърка от грешно изпратената информация и става една боза.Нищо повече
                        Скокльо, ако обичаш не ме иронизирай, не аз съм тръгнал да си съживявам карантиите.
                        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Дебитомер може да се развали и да свали разхода......моя случай!!!
                          Още ми е в багажника стария, с който разхода изведнъж стана на 11.5 градско и много бедна смес..... и не вървеше хич...

Нео ме изплаши (заедно с Гиги ), че Алфа се плаши от малък разход(бедна смес) не от голям и че ще роди двигателя (ако я "юркам")......и го смених моментално

С новия 14 с ръчкане и си върви яко.
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

утре ще ти пратя номера на заменяем BOSH за ГТВ 2.0-350лв.Аз карам с такъв и нямам проблеми.Оригиналният за модела е 630лв.За твоята не знам.Слагаш,пробваш и това е...
                            А този за ГТВто става ли за 147 м/у 2000 и 2003 щото таз седмица ще отивам да си купувам и ако става от кой или от къде мога да го купя.
                            Un Amore Grande!
                            Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
                            Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
                            http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Колега нали знаеш, че за мойта и твойта Бош 19-ката дебитомера е вече 131лв и някакви стотинки!!!!! Това е за Фаза 2 след 98 година

За другите не съм сигурен обаче....
                              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Working...
                              X